Santex Uterum

SANTEX PRODUKTER

Ingenting kan göra större underverk för en uteplats än ett ordentligt tak och rejäla glaspartier. Santex har det mesta för att uppdatera till ett uterum, allt från enkelglas till isolerade glaspartier för uppvärmda vinterträdgårdar. För de riktigt raffinerade fria lösningarna kan vi leverera mallskurna och måttanpassade partier.

Santex Square

 

+ Helt underhållsfri pergola i aluminium

+ Upp till 6 m lång

+ Helt vattentätt tak med integrerad vattenavrinning

+ Motoriserade öppningsbara lameller

+ Enkel styrning med fjärrkontroll

Santex Square är den senaste produkten i vår målsättning att kunna erbjuda fler möjligheter till flexibla kundanpassade uterum. Denna fristående pergola i helt underhållsfri aluminium kompletterar inte bara vår produktpalett utan tar oss till helt andra nivåer.

Stilrent, sobert, modernt och fyrkantigt- kan man önska sig något mer?

Läs mer om Santex Square här

Santex View

 

 

 

 

En helglasad skjutdörr ger dig hela utsikten, utan störande vertikalprofiler. Med Santex View kan skapa rum utan att begränsa frihetskänslan!

Santex View , är en riktig skönhet, och dess största fördel är att den överhuvudtaget inte syns. Helglasade skjutdörrar utan profiler på sidorna av glaset är perfekt om man vill behålla hela utsikten.

Dagtid kan man enkelt dra undan glasen som glider lätt i den övre och undre profilen, man kan då välja att skapa en öppning åt höger eller vänster.

Kvällstid kan man stänga igen och hålla kall havsbris eller störande insekter borta utan att göra avkall på den profilfria utsikten.

Läs mer om Santex View här

 

Fasadpartier Santex Extend

För ljusälskaren rekommenderar vi fasadpartier. Antingen som en stor öppen port från golv till tak ut till trädgården eller som en övergång mellan huset och uterummet. Ett fasadparti ökar inte bara värdet på huset, det höjer garanterat trivselfaktorn. En god investering, helt enkelt.

Santex fasadpartier i glas har en slank men stabil konstruktion. Tål tuffa förhållanden och är extremt välisolerade för att passa vårt nordiska klimat. Kvalitet i allt från U-värde 0,9* i hela konstruktionen till färgmatchning. Valfrihet är också kvalitet. Därför finns det ett stort antal kombinationer för olika öppningsvariationer för vikdörrar.
Du styr bredden själv, men också höjden upp till 2800 mm. Allt är förberett för enkel och snabb installation.

Läs mer om Santex Extend här

Extend Fold

Extend Fold, en vikdörr som öppnar upp din fasad och förenar ute med inne. Dessa vikdörrar kan genom att samla samtliga delar på ena sidan öppnas upp till cirka 90% av partiets fulla bredd- kombinationerna och valmöjligheterna är många.

Du väljer om du vill ha inåt- eller utåtgående, välj från två till sju dörrar som du efter eget önskemål anpassar hur många som ska öppnas åt höger respektive vänster. För att slippa vika upp dina dörrar så fort du ska ut och hämta in tvätt eller vattna blommorna så kan du även få en integrerad gångdörr som självklart kan förses med såväl in som utvändig låsning. Du kan även få dessa dörrar med mellanglasspröjs.

Extend Slide

Skjutdörren Extend Slide är valet för dig som vill släppa in maximalt med ljus genom ditt fasadparti. Med sina smala profiler skapar det fantastiska glasytor och är helt rätt för dig som älskar ljus.

Trots det smala och smidiga profilsystemet är det ett mycket stabilt parti som lätt glider fram längs med en över- och underskena. Hela konstruktionens låga U-värde på 0,9 vittnar om att detta är en kvalitetsprodukt anpassad för bistra, nordiska vintrar.

Extend Slide kan beställas som två- eller tredelat parti. Vi har också valt att befria dig från valet om höger eller vänster del av partiet ska vara öppningsbart. Med Extend Slide är alla dörrar öppningsbara och kan skjutas åt såväl höger som vänster.

Extend Fix

Samtliga våra vik- och skjutdörrar kan med fördel kombineras med våra fasta fönster Extend Fix. De fasta partierna kan lämpa sig när möblemanget så kräver eller om du bara vill ha in extra mycket ljus.

Det kan även vara ett effektivt sätt att få samma ljusinsläpp som för en vik- eller skjutdörr men till en lägre kostnad då Extend Fix har en lägre prisbild.
De fasta partierna kan beställas i mallskuret utförande, vill du t.ex. ha dem måttanpassade för din gaveltakstol i ditt uterum/din utbyggnad så kan vi tillverka dem efter just dina mått.

Fördelen med att sätta in Extend Fix, fasta fönster i kombination med Extend Fold (vikdörr) eller Extend Slide (skjutdörr) är inte bara att de slimmade profilerna är likadana utan även att siktlinjer dvs karmens bredd livar och ger ett smakfullt och enhetligt intryck.

 

Santex Superior
Vinterträdgård

Superior gör skäl för sitt namn. Allt är lite utöver det vanliga, exempelvis den stabila konstruktionen och de allra säkraste låsen. Isoleringsförmågan är extremt god med brutna köldbryggor på aluminiumprofilerna, 2-glas isolerglas med en argongasfylld 14 mm spalt, varm kant mellan glasen, inbyggda tätningar. Santex Superior
är stjärnan bland isolerpartier.

Läs mer om Santex Superior här

 

 

Santex Elegance +

Tidig Vår-sen Höst

Vill du förlänga uterumssäsongen så mycket det bara går, utan att ta steget fullt ut till vinterträdgård, så ska du välja Elegance +, 2-glas. Samma välkonstruerade och eleganta profil som Elegance enkelglas och nästan lika välisolerat som en vinterträdgård. Du kan använda ditt uterum i princip året runt.

Läs mer om Elegance + här 

 

Santex Elegance

Vår-Sommar-Höst

En skarp konstruktion med mjuka linjer. Stabilt, men
också snyggt med ögongodis och dekorprofiler, dolda infästningar och inbyggt lås. Konstruktionsmässiga fördelar
och ett exklusivt intryck gör att Santex Elegance enkelglas har sin givna
plats, såväl i vårt sortiment som i tusentals uterum i framtiden.

Läs mer om Elegance här 

 

Santex Tak

Tänk upplevelse när du väljer tak till uterummet. Skjutbart eller fast tak eller en kombination av båda? Rymd och ljus eller ombonat mys? Tänk på att även takets färg styr ljusinsläppet och påverkar temperaturen i rummet. Ett opalfärgat tak tar bort reflexer och ger ett jämnt och behagligt ljus.

Santex tak isolerar och håller tätt. Takplattorna tillverkas i stark och tålig polykarbonat som tål hård storm och hagelskurar. Plattan har dessutom inbyggt kondensskydd. Ett skyddande UV-skikt på båda sidor gör att taket inte blir gulfärgat med tiden. Du får hela tio års färggaranti.

Läs mer om Santex Tak här